EOS kopen, is het de moeite waard?

EOS kopen, is het de moeite waard?

EOS is een cryptocurrency die is opgericht in 2017, en waar veel mensen van zeggen dat het een Ethereum Killer is. Er waren wel meer coins die dit beweerden, maar daar horen we niet veel meer van. EOS doet het een stuk beter. Of het ook echt een Ethereum Killer, daar is niet iedereen het over eens. Hoe zit het nou eigenlijk en wat is EOS cryptocurrency  precies? Is het een goede investering om te gaan handelen in EOS?

EOS is een cryptocurrency, die bestaat sinds 2017. De oprichter ervan is Dan Larimer. Een naam die je misschien niet veel zegt, maar deze man heeft veel betekent voor bitshares. Als er iemand is die een cryptocurrency succesvol kan maken, dan is het deze man wel. In totaal zijn er 1 miljard tokens beschikbaar en deze worden tot juli 2018 gedistribueerd.

Om de tokens te ontwikkelen is er gebruikgemaakt van een vergelijkbare technologie die de munt Ethereum gebruikt. De EOS cryptomunt wordt gezien als het beste van BitShares en Steemit in één. Dit waren twee projecten met nieuwe en heldere ideeën, die helaas niet zo succesvol werden als gehoopt.

Steemit introduceerd social media bij de cryptovaluta en bij BitShares werd er een technologie geïntroduceerd waarmee er gemakkelijk honderdduizenden transacties per seconde gedaan kunnen worden. Dit belooft dus allemaal veel goeds voor de EOS cryptocurrency.

 

EOS kopen bij Bitvavo

EOS kopen doe je natuurlijk bij Bitvavo. Voor iedere aangeboden cryptocurrency biedt Bitvavo de mogelijkheid om deze op te slaan in de eigen omgeving. Dit houdt in dat je in principe geen wallet nodig hebt van een derde partij en dat je al je cryptocurrency kunt opslaan in één omgeving. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere crypto.

Een groot deel van de cryptovaluta wordt opgeslagen in offline wallets die zijn afgesloten van het internet. Deze manier van opslaan wordt cold storage genoemd, en iets wat niet in verbinding staat met het internet kan theoretisch niet gehacked worden via het internet. Intern heeft slechts een select aantal mensen toegang tot deze offline opslaglocatie.