Je rijbewijs in 1 dag!

Je rijbewijs in 1 dag!

e rijbewijs in 1 dagBij Osseforth kon ik mijn bromfiets rijbewijs in 1 dag halen. Om in aanmerking te komen moest ik wel mijn theoriecertificaat al op zak hebben. Via hun website heb ik het bromfiets/scooter theorie-examen aangevraagd en gemaakt. Als je minimaal 44 van de 50 vragen goed hebt ben je geslaagd en kun je met je praktijk beginnen. De praktijk kon ik in 1 dag doen waarbij ik op diezelfde dag examen deed. Ze hebben ook de mogelijkheid om het in twee dagen te doen als je meer wilt oefenen.

e rijbewijs in 1 dagDagindeling praktijk

Ik begon in de ochtend met het leren omgaan met de bromfiets. Dit gebeurde op een oefenterrein dus hoefde ik me nog niet druk te maken over ander verkeer. Eenmaal vertrouwd met de bromfiets gingen we de weg op om te oefenen. De instructeur legde alles heel goed uit dus ik snap wel waarom ze een hoog slagingspercentage hebben. Tegen de middag was er een uur pauze waarna ik nog een halfuurtje mocht oefenen voordat het examen begon. Tijdens het examen kijken ze of je de bromfiets goed kunt bedienen en of je veilig in het verkeer kunt rijden.