Waarom zoveel mensen een bullet journal kopen

Waarom zoveel mensen een bullet journal kopen

We leven in een gehaaste tijd waarin we eigenlijk altijd onderweg en druk zijn. Geen wonder dat zoveel mensen een burn out krijgen: we nemen nooit de tijd om te rusten! En dat terwijl orde en rust zo belangrijk zijn voor ons functioneren. Dit is precies de reden waarom steeds meer mensen een bullet journal kopen.

Waarom zou je een bullet journal kopen?

bullet journal kopen

Er zijn een aantal primaire redenen waarom mensen aan de bullet journal gaan:

·         Ze willen al hun belangrijke info op dezelfde plek bewaren
·         Ze willen hun tijd beter indelen
·         Ze willen minder stress hebben door chaos
·         Ze willen hun creatieve ei kwijt

Een bullet journal kan je helpen met al deze dingen. Deze speciale journal is namelijk bedoeld om al je belangrijke zaken in bij te houden. Wat je er precies in bijhoudt, ben je vrij in. Het uitgangspunt is dat je alle informatie daar ordent die jouw leven makkelijker maken.

Scholieren gebruiken de journal bijvoorbeeld om huiswerk en afspraken met vrienden in bij te houden. Volwassenen gebruiken het als agenda, maar dan voor privé en zakelijk samen. Ze noteren er belangrijke vergaderingen in maar ook een avond sporten.

bullet journal kopen

Creativiteit

Creatief bezig zijn is goed voor je gemoedstoestand, zo blijkt uit onderzoek. Vooral als je een creatief persoon bent maar hier in je werk weinig ruimte voor hebt, kan een bullet journal je helpen. Een bullet journal is helemaal vrij in te richten met tekeningen, icoontjes, notities: wat je wil!