Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing

De betekenis van zoekmachine marketing

Bij zoekmachine marketing wordt marketing ingezet om de vindbaarheid van een website binnen de zoekmachine te verbeteren. Dit is van groot belang omdat dit tot veel website bezoekers kan leiden. Wanneer een website goed vindbaar is om passende zoekopdrachten levert dit relevant verkeer naar de website op. Tegenwoordig begint de consument het aankoopproces in de zoekmachine. De consument gaat op zoek naar een product of dienst dat de behoefte kan bevredigen. Wanneer een website niet of slecht vindbaar is op een zoekopdracht die product of dienst goed omschrijven, wordt er een hoop verkeer misgelopen. Hierdoor zullen conversies of leads achterblijven. Met behulp van zoekmachine marketing kan relevant verkeer worden bereikt via de zoekmachine en zal uiteindelijk het aantal conversies of leads toenemen.

De verschillende soorten zoekmachine marketing

Binnen zoekmachine marketing wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten: zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. Bij zoekmachine optimalisatie wordt de content van een website aangepast om zo optimaal vindbaar te zijn in de zoekmachine. Denk hierbij niet alleen aan de teksten op de website maar ook aan afbeeldingen en de techniek achter de website. De content wordt aangepast op populaire zoekopdrachten om zo een hogere positie in de zoekmachine te bemachtigen. Deze vorm van zoekmachine marketing is een langdurige maar duurzame oplossing om de online vindbaarheid te verbeteren.

Bij zoekmachine adverteren worden betaalde advertenties ingezet om de online vindbaarheid te verbeteren. Deze vorm van zoekmachine marketing biedt direct resultaat. Er kan zelf gekozen worden bij welke zoekopdrachten de advertenties worden getoond. Zo kan er alleen relevant verkeer worden bereikt. Binnen zoekmachine adverteren zijn er vele adverteer mogelijkheden. Zo is er altijd een geschikte oplossing.

Zoekmachine marketing bij Markant Internet

Markant Internet is de specialist in zoekmachine marketing. Het bedrijf zet zich in voor ondernemers met ambitie om te groeien. De specialisten hebben al vele bedrijven geholpen bij het verbeteren van hun online vindbaarheid. Op een nuchtere manier wordt zoekmachine marketing ingezet om het bedrijf van de klant te laten groeien.