Zonnebrandcrème: zowel een hype als een essentieel product

Zonnebrandcrème: zowel een hype als een essentieel product

Vooral in de laatste jaren is de hype om het aanbrengen van voldoende zonnebrand ontzettend gestegen. Dit komt natuurlijk omdat mensen zich bewuster worden van de schade die UV-straling aan kan richten en de vreselijke ziektes die daar mogelijk bij komen. Dit idee is voor niemand een pretje en het is daarom ook goed dat mensen hier beter op letten. Vooral mensen met een huid die al beschadigd is, bijvoorbeeld door eczeem, moeten naast hun eczeem creme ook dagelijks zonnebrandcrème aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de huid compleet beschermd is gedurende de dag en men zonder enige zorgen naar buiten kan gaan.

Opnieuw aanbrengen is essentieel

Je hebt keurig een speciale zonnebrandcrème voor je lichaam en een aparte zonnebrandcrème voor je gezicht in het badkamerkastje staan, vlak naast je eczeem creme. Dit is al super goed! Maar wist je ook dat het essentieel is om meerdere keren op een dag je zonnebrandcrème aan te brengen? Gedurende de dag zweet je namelijk, misschien ook ongemerkt, en langzamerhand neemt de beschermende kracht van de crème af. Dus, om de volledige bescherming te behouden wordt het aangeraden om iedere paar uur opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen. Dit is wellicht veel werk, maar zo weet je tenminste wel zeker dat je veilig bent.

Ontdek make-up met SPF

Behalve het aanbrengen van zonnebrandcrème kun je je routine voor bescherming tegen UV-straling ook op een andere manier verbeteren. Er bestaan tegenwoordig namelijk heel veel soorten make-up die ook SPF bevatten. Je kunt hierbij denken aan cc-cream, foundation en zelfs poeder. Het is namelijk nog beter om meerdere lagen met zonbescherming te hebben voor de ultieme bescherming. Het is ook makkelijker om de zonbescherming opnieuw aan te brengen gedurende dag wanneer je gemakkelijk een poeder over je make-up aan kunt brengen. Verder bestaat er ook een soort spray met zonbescherming die je zo over je gezicht kunt sprayen en ook over je make-up. Er is dus overduidelijk geen excuus meer te bedenken tegen het gebruiken van zonbescherming!