Factoring voor een snelle betaling van facturen

Kies voor factoring, wanneer je verzekerd wilt zijn van een snelle betaling van je facturen. Met name voor kleinere organisaties is het prettig, wanneer facturen snel betaald worden door klanten. Op deze manier, komt de kasstroom niet in gevaar en kun eigen leveranciers tijdig van hun betaling worden voorzien. Doordat het vermogen van kleinere organisaties vaak beperkt is, kunnen deze betalingen niet vooruit worden betaald. Dit maakt dat ondernemers vaak afhankelijk zijn van de betalingen van hun eigen klanten. Met deze nieuwe vorm van debiteurenbeheer, wordt die afhankelijkheid veel minder groot. Door voor de hulp van een factoringbedrijf te kiezen, bouw je een bepaalde mate van zekerheid in. Lees snel verder om te zien of deze vorm van debiteurenbeheer ook voor jou interessant kan zijn.

Factoring

Werking van factoring voor ondernemers

Bij factoring schakelt een ondernemer een factoringbedrijf in. De ondernemer verkoopt vervolgens alle of een deel van zijn facturen aan het factoringbedrijf. Dit bedrijf neemt de verdere afhandeling van de betaling van deze facturen vervolgens van je over. Je hoeft de facturen niet zelf naar een klant te sturen, dit doet het factoringbedrijf voor je. Mocht een klant niet betalen, dan hoef je zelf geen betalingsherinneringen meer te versturen. Laat staan, dat je een incassoprocedure in gang moet zetten. De aan een factoringbedrijf verkochte facturen worden vaak binnen enkele werkdagen aan je uitgekeerd. Zo kun je de facturen van je leveranciers tijdig betalen en daarbij investeren in nieuwe productiemethodes, marketingcampagnes, etc.

Finqle

Voor- en nadelen van deze vorm van debiteurenbeheer

Als nadeel van deze nieuwe vorm van debiteurenbeheer kan worden opgemerkt, dat je niet het volledige factuurbedrag uitgekeerd krijgt. Een deel van dit bedrag wordt als percentage ingehouden als servicekosten. Gelukkig zijn er veel meer voordelen! Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je de betalingen van facturen veel sneller binnen hebt. Evenals dat je niet langer stress zal ervaren, als gevolg van klanten die hun facturen niet tijdig betalen.