Handige tips voor dé perfecte vloerlamp

Vaak zijn plafondlampen alleen niet genoeg om de gehele ruimte te verlichtingen dus wordt de ruimte opgevuld met vloerlampen bijvoorbeeld in zwarte stijl, landelijke stijl of Industrieel. Ideaal voor de verlichting in de woonkamer, slaapkamer of eetkamer. Beslissen welke lamp je wilt kopen, lijkt misschien een heel eenvoudig proces. Kies een ontwerp, kies de lamp en je bent klaar, toch? Nee. Niet als je de perfecte lamp wilt die in alle opzichten bij jouw huis past. Hier zijn een paar tips voor het kiezen van de perfecte.

Bepaal het doel

Een van de belangrijkste vragen die beantwoord moeten worden bij het kopen van een vloerlamp, is het doel erachter. Koop je het om een decoratief tintje te geven? Of wordt het een leeslamp? Door het gebruik van de staande lamp te beperken, kun je beslissen naar het soort verlichting dat je zoekt.

Als je je richt op het verbeteren van de sfeer, is een zachte gloed misschien perfect. Wil je een bepaald object uitlichten? Ga dan voor accentverlichting waarbij het betreffende object scherp in beeld komt. En als het om een leeshoekje gaat, werkt een felle lamp met een semi-transparante lampenkap misschien het beste.

Veiligheid is ook belangrijk

Veiligheid wordt vaak over het hoofd gezien bij het kopen van staande lampen. Afhankelijk van de hoogte en het gewicht kan een staande lamp potentieel gevaarlijk zijn als deze niet goed is gebouwd.

Besteed bijzondere aandacht aan de voet van de lamp. Kies iets dat zwaar is en goed uitgebalanceerd in verhouding tot het totale gewicht van de lamp, vooral als je voor een lange gaat.

Een stijl kiezen

Vloerlampen zijn er in duizenden stijlen, en zelfs als je alle bovenstaande punten goed hebt gedaan, kan het nog steeds verwarrend zijn. Ga voor inspiratie naar uw algehele interieur. Wil je dat de lamp past bij de huidige stijl of wil je dat hij apart staat als een opvallend stuk? Ben je meer voor het aardse keramiek of het moderne staal en glas? Door een korte lijst van voorkeuren op te schrijven, verkort je de tijd die je in de lampenwinkel doorbrengt en kunt je de perfecte lamp kiezen.