Mijn ervaringen met maatwerk meubels

Mijn ervaringen met maatwerk meubels

Laatst vroeg iemand aan me, waar ik mijn prachtige meubels gekocht heb. Ze vond dat alles zo mooi in de ruimte past en het leek om niks wat ze in de standaard woonwinkels had gezien. Dat klopt ook want ik heb een aantal maatwerk meubels. Meubels die speciaal voor mij gemaakt zijn. Op basis van mijn wensen en gebaseerd op de formaten van mijn woonkamer. Doordat passen ze perfect in mijn interieur, in de ruimte zelf en reflecteren ze mijn persoonlijkheid.

Tafel

Maatwerk meubels voor afwijkende wensen

Deze kennis was erg onder indruk en daarom besloot ik mijn ervaringen maar eens te delen in een blog. Want het klinkt allemaal heel duur maar met maatwerk meubels ben je vaak een stuk goedkoper uit dan met bijvoorbeeld design meubels. Natuurlijk is de prijs wel afhankelijk van een heleboel factoren zodat de details, de houtsoort en het formaat. Maar echt, het is zo’n aanwinst voor je interieur! Ik was bijvoorbeeld op zoek naar een eettafel voor op een bepaalde plek in mijn woonkamer. De tafel moest dus een bepaald formaat hebben om mooi uit te komen. Helaas was dit formaat geen standaardmaat en daarom niet te vinden in de reguliere woonwinkels. En ik heb er wat afgezocht!

Maatwerk meubels

Van plaatje in mijn hoofd naar realiteit

Zo kwam ik bij een meubelmaker terecht. Dat was een heel fijn gesprek. Een goede sparringpartner over de mogelijkheden en mijn wensen. Ik zag het plaatje wat ik in mijn hoofd had op papier verschijnen. Ik besloot naar de eettafel ook een bijpassende salontafel te bestellen om een lijn te houden. Daarnaast heb ik een kastenwand laten bouwen in mijn slaapkamer. Hierdoor wordt alle ruimte benut en ga ik hier zo optimaal mogelijk mee om.

Ik kan maatwerk meubels dus aan iedereen aanraden. Mijn tip is om vooraf goed na te denken over wat je wilt en wat je budget is. Neem vervolgens de tijd voor een afspraak met een meubelmaker en je hoort vanzelf wat mogelijk is.