Professionele adembescherming

Professionele adembescherming

Als jouw werknemers regelmatig onderhouds- en reddingsoperaties uitvoeren of aan brandbestrijding doen, dan zijn ademluchttoestellen een echte noodzaak. Bij deze vorm van adembescherming zit de lucht onder hoge druk in flessen en wordt deze gedoseerd afgegeven via een automaat. Deze toestellen mogen niet worden gebruikt door werknemers als zij er geen training voor hebben gevolgd. Het is heel belangrijk dat hun uithoudingsvermogen goed blijft en dat zij geen stress ervaren. Gelukkig hoeft dat met de nieuwste pro adembescherming niet meer.

All-in-service

Ademluchttoestellen moeten regelmatig worden onderhouden. Na elk gebruik moet het masker en automaat worden gereinigd en gedesinfecteerd. Daarnaast moeten het masker, het uitademventiel, de spoelventielen, het spreekmembraan, het ademautomaat, de drukregelaar, cilinders en afsluiters regelmatig worden gecontroleerd. Iedere zes jaar moet het uitademventiel, de spoelventielen en de drukregelaar worden vervangen. Maar geen nood, het onderhoud kan vaak door dezelfde verkoper uit worden gevoerd, wat weer tijd scheelt en waardoor je ten minste ook zeker weet dat de apparaten veilig blijven.

Training in het gebruik

Deze automaten zijn de ideale oplossing wanneer de lucht niet veilig is om in te ademen, bijvoorbeeld doordat er veel rook is, te weinig zuurstof of er schadelijk dampen aanwezig zijn zoals waterstofsulfide. Tijdens de training waarin ze leren hoe ze ermee om moeten gaan, leren werknemers meer over het doel en de werking van de toestellen, het ademhalingsstelsel, ademcrisis, gasgevaren, gebruiksklaar maken en opzetten, onderhoud en voeren ze praktische oefeningen uit. Deze training kost slechts 16 uur en ze krijgen daardoor het Certificaat Gebruik Industriƫle Adembescherming, dat een jaar geldig is.