Tips voor het aanschaffen van nieuw schoolmeubilair

Tips voor het aanschaffen van nieuw schoolmeubilair

Het is geen simpele taak, het aanschaffen van nieuw schoolmeubilair. Nog altijd zien schoolleiders en andere verantwoordelijken er behoorlijk tegenop. Want welke stoel moet je kiezen voor de beste zithouding, of welke kasten zijn het veiligst in de aula? Het zal altijd een tijdrovende klus zijn, maar het uitkiezen van schoolmeubilair hoeft niet moeilijk te zijn. Met de volgende tips vind jij ongetwijfeld de beste opties voor jullie school.

Weet de maten van stoelen

De stoelen voor op scholen hebben allemaal een maat. Die maten lopen meestal van 2 tot en met 7. Dit noemen we dan ook maatgroepen. Om de juiste stoelen te kiezen, is het belangrijk om te weten in welke maatgroep de leerlingen vallen die op jouw school zitten. Het zou goed kunnen dat je meerdere maten voor op een school moet kiezen. Voor de middelbare school ofwel het voortgezet onderwijs kiest men vaak maatgroep 7 of 6. Een combinatie van de twee is het beste omdat sommige leerlingen nu eenmaal snel groeien en dus wat langer zijn dan leeftijdsgenoten. Zo heb je twee opties.

Schoolmeubilair

De aula

Ook in de aula heb je uiteraard zitplekken nodig. Het kan goed zijn om hier te kiezen voor meubilair dat je niet kunt verplaatsen. Dat voorkomt dat leerlingen onnodig veel met de stoelen gaan slepen. Kies bijvoorbeeld voor picnic tafels of krukken die in de grond gebouwd zijn. Het is tevens belangrijk dat je kiest voor een materiaal dat makkelijk is schoon te maken, met name in de aula. De stoelen en tafels daar kunnen behoorlijk smerig worden en dan wil je het zo snel mogelijk weer netjes hebben. 

Tafels per maatgroep

Ook tafels worden doorgaans in maatgroepen ingedeeld, welke tevens van 2 tot en met 7 lopen. Zo weet je dat de stoel en tafel goed bij elkaar passen en hoef je daar geen zorgen meer om te maken.